Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σεμινάριο Turkish Gypsy dance (Roma Havasi)

Σεμινάριο Turkish Gypsy dance (Roma Havasi)
Με τη Χριστίνα Μαρκοπούλου

Kυριακή 18 Δεκέμβρη (4 μ.μ. – 6.30 μ.μ.)

Μια περιήγηση στην τέχνη των Roma της Τουρκίας, γεμάτη χορό και ρυθμό. Στο σεμινάριο θα διδαχθούμε αρχικά βασικές τεχνικές του τσιγγάνικου αυτού χορού, συμπεριλαμβανομένης και της έκφρασης των χεριών και του προσώπου, όπως αυτές αναπαριστούν την κουλτούρα και τη ζωή των τσιγγάνικων ομάδων.
Επιπλέον θα γίνει ιδιαίτερη νύξη στη μουσική (9/8) και στα εθνογραφικά στοιχεία του χορού και τέλος στην εκμάθηση μιας χορογραφίας.

Σας περιμένουμε με χαρά και ενέργεια :)

*Οι συμμετέχοντες θα ήταν καλό να φέρουν μια μακριά και φαρδιά φούστα, καθώς και ένα μαντήλι για τα μαλλιά ή τη μέση. (Σε όσους δεν έχουν ή ξεχαστούν θα προσφερθούν φούστες και μαντίλια από τη Γραμματεία του Στούντιο)

•Τη χορογραφία που θα μάθουμε θα τη χορέψουμε και στη βραδιά Gypsy που ετοιμάζει το Στούντιο για την Κυριακή 15 Γενάρη 2012.

Κόστος 30 ευρώ (25 για τα μέλη του Στούντιο)

Για πληροφορίες:
Λ.Βουλιαγμένης 272 Α δίπλα στο Athens Metro Mall
(ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος – έξοδος Βουλιαγμένης)
Τηλ. 2109735888– κιν.6992553320
(www.orientalexpression.gr – info@orientalexpression.gr)



Λίγα Λόγια για την Χριστίνα:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και η πρώτη ενασχολησή της με την ορχηστρική τέχνη ξεκίνησε με τους αμιγώς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, με έμφαση σ' εκείνους της Μικράς Ασίας (και συγκεκριμένα της Καππαδοκίας) και της Κρήτης. Έπειτα από χρόνια άσκηση στο μπαλλέτο (σύστημα vaganova) και στο σύγχρονο χορό (κατά βάση limon με στοιχεία release), το 2006 εισήχθηκε στην επαγγελματική σχολή της Γρηγοριάδου, όπου φοίτησε ένα χρόνο. Έχει περάσει με επιτυχία το επαγγελματικό δίπλωμα μπαλλέτου της Ακαδημίας του Ι.S.T.D και το αντίστοιχο της αποκαλούμενης modern jazz.
Η τετραετής φοίτησή της στη Φιλολογία (κατεύθυνση γλωσσολογίας) και το ενδιαφέρον της για τις γλώσσες και τους ποικίλους πολιτισμούς - κυρίως της ασιατικής ενδοχώρας, την ώθησε στη μάθηση και τη μελέτη χορών της Μέσης Ανατολής - συμπεριλαμβανομένης και της Αιγύπτου- και της Ινδίας. Συνεχίζει να διδάσκεται τον κλασσικό ινδικό χορό bαhrata natyam και με ταξιδιωτικές περιπλανήσεις ερευνά τις ρίζες διαφόρων χορών που απαντούν στη Δύση (π.χ. τσιγγάνικοι χοροί) και δίνει παραστάσεις στο εξωτερικό με διαπολιτισμικό χαρακτήρα. Για περίπου 7 χρόνια συμμετείχε στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της "Κάμερας Ζιζάνιο", Οργανισμού δημιουργίας ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους για εφήβους και νέους, καθώς επίσης και σε συγγραφικές ομάδες ποιητικού χαρακτήρα, θεωρώντας την τέχνη ως ένα ενιαίο σύνολο για την πνευματική μας ανέλιξη.........»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου