Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑ - ΖΙΛΙΕΣ (Finger Cymbals)





ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑ - ΖΙΛΙΕΣ (Finger Cymbals)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 (14:00-15:30)

Η Ρέα, η πρώτη belly dancer στην Ελλάδα, μαζί με τον προσωπικό της συνεργάτη- μουσικό Γιάννη Δεσποτάκη , στο τουμπερλέκι, θα δώσει για σας ένα μάθημα Oriental. Πού αλλού? Στο Artistic Studio Oriental Expression.

To κόστος για τη συμμετοχή σας είναι - όπως πάντα χαμηλό - 20 ευρώ (15 ευρώ για τα μέλη του Στούντιο)

Μην το χάσετε!!

Σ' αυτό το Μάθημα θα διδαχθούμε οκτώ (8) +δύο ( 2 ) βασικούς ρυθμούς πάνω στα κύμβαλα. Η λέξη «ΚΥΜΒΑΛΑ» προέρχεται από την Κυβέλη, που στην Αρχαία Ελλάδα, θεωρούνταν η Θεά της Γονιμότητας. Η γνώση πάνω στις Ζίλιες (Zills) στην Τουρκία, τα Κύμβαλα (Cymbals) στην Ελλάδα ή Sajats στην Αίγυπτο, είναι βασική για όσους ασχολούνται με το χορό της κοιλιάς. (Πιο παλιά ήταν αδιανόητο για μια χορεύτρια Oriental να μη γνωρίζει την Τέχνη των κυμβάλων).Το μάθημα αφορά όλους όσους έχουν ξανάασχοληθεί με τις Ζίλιες , αλλά και όσους θα ασχοληθούν για πρώτη φορά!

Εκτός από το πρακτικό μέρος του μαθήματος, η Ρέα θα μας φέρει σε επαφή με την προέλευση, την ιστορία και τη σημασία των κυμβάλων!!!

ΡΕΑ η πρώτη δασκάλα Oriental στην Ελλάδα!
Η καριέρα της Ρέας στο Χορό της Κοιλιάς ξεκίνησε την πολυτάραχη δεκαετία του '60 στο Σαν Φρανσίσκο.
Δασκάλα της ήταν η Jamila Salimpour. Αφού χόρεψε σε όλα τα μεγάλα ελληνικά, τουρκικά και αραβικά στέκια στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, η Ρέα μετακόμισε στην Αθήνα. Εκεί χόρεψε στις τουριστικές οικογενειακές ταβέρνες της Πλάκας, κάτω απ'το φως του Παρθενώνα.H Ρέα είναι μία διεθνούς φήμης χορεύτρια της κοιλιάς καθώς ο χορός της έχει ταξιδέψει σε τρεις διαφορετικές ηπείρους: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Καναδά,Βόρεια Αφρική.Τελικά, προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα, στη μαγεία της αρχαίας Αθήνας και της Ακρόπολης, ως ευνοούμενη της προστάτιδας θεάς της, της Αθηνάς.Στην Αθήνα, η καλύτερη και εμπειρότερη δασκάλα ανατολίτικου χορού είναι η Ρέα, Αμερικάνα που ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.Το στυλ ανατολίτικου χορού που διδάσκει είναι βασικά παραδοσιακό, αντλώντας στοιχεία από την τεχνική της Αιγύπτου, Τουρκίας, Μαρόκου, Τυνησίας, αλλά και Τσιγγάνικου χορού, καθώς επίσης και φλαμένκο.Επίσης χρησιμοποιεί πέπλα, κύμβαλα, ντέφι,καθώς και κεριά (χορός με ταυτόχρονη ισορρόπηση μπρούτζινου δίσκου με αναμμένα κεριά στο κεφάλι), σπαθί, και μπαστούνι.Αυτό όμως που κάνει το μάθημα με την Ρέα εμπειρία, πέρα από την εξαιρετική τεχνική της, είναι η εκρηκτική της προσωπικότητα και η ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο διδάσκει.Στις τάξεις της Ρέας δεν γίνονται διακρίσεις σε καλά και κακά σώματα, νέες και ηλικιωμένες, ωραίες και άσχημες γυναίκες. Ο χορός της κοιλιάς είναι πρωτίστως έκφραση της ψυχής μέσα από το σώμα, βάσει κάποιων χορευτικών μοτίβων. Συνεπώς κάθε γυναίκα με την ομορφιά και την γοητεία της ηλικίας της είναι ευπρόσδεκτη και μπορεί να χορέψει χωρίς, ούτε μια στιγμή να αισθανθεί άβολα και αμήχανα για το σώμα της.

Στο κάτω κάτω είμαστε όλες κόρες της Ρέας!

Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ (15 για τα μέλη του Στούντιο)

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:
Αrtistic Studio Oriental Expession
Βουλιαγμένης 272Α ΜΕΤΡΟ Αγιος Δημήτριος –(έξοδος Βουλιαγμένης) – Δίπλα στο Athens Metro Mall
Τηλ. 210 9735888 κιν.6992553320
www.orientalexpression.grinfo@orientalexpression.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου