Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Εισαγωγή στη Μέθοδο Feldenkrais με την Εριφύλη Νικολακοπούλου!Κυριακή 7 Απριλίου 2013 4μ.μ.-7μ.μ.



Εισαγωγή στη Μέθοδο Feldenkrais με την Εριφύλη Νικολακοπούλου!

Κυριακή 7 Απριλίου 2013 4μ.μ.-7μ.μ.

 

"There is no limit to improvement" M. Feldenkrais

 

Στο σεμινάριο αυτό θα γνωρίσουμε στη θεωρία αλλά και στη πράξη την αποτελεσματικότητα της μεθόδου Feldenkrais.

Πρόκειται για ενα σεμινάριο αυτοτελές, που όμως αποτελεί και το πρώτο απο μια σειρά σεμιναρίων πάνω στη μεθόδο Feldenkrais

 

Διάρκεια 3 ώρες

 

Σε ποιούς απευθύνεται

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους καθώς η Μέθοδος Feldenkrais

• Καταπολεμάει σε κινητικό επίπεδο τα σημαδια του χρόνου, όπως ακαμψία και αστάθεια.

• Συμβάλει στην απομάκρυνση χρόνιων προβλημάτων λόγω κακής χρήσης ή στάσης σώματος όπως πόνους μέσης λόγω καθιστικής ζωής ή τενοντίτιδα λόγω χρήσης υπολογιστή.

• Βοηθάει τεχνικά όλους όσοι χρησιμοποιούν το σώμα τους σαν εργαλείο είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά (αθλητές, χορευτές, μουσικούς).

 

Λίγα λόγια για τη μέθοδο Feldenkrais

Αντίθετα με άλλες μεθόδους ή τεχνικές στο Feldenkrais δεν προσπαθούμε να επαναλάβουμε τυφλά μια σειρά ασκήσεων για την επίτευξη ένος στόχου ούτε δουλεύουμε προς ενα ιδεατό σώμα ή μια "σωστή" κίνηση. Διδασκόμαστε πως να μαθαίνουμε, γνωρίζοντας τον εαυτό μας χωρίς συγκρίσεις και πρότυπα.

Στο Feldenkrais επιχειρούμε να δαμάσουμε την προσοχή μας ώστε να αντιληφθούμε όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για το σώμα μας και τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε. Μεγαλώνουμε με τον τρόπο αυτό τους σωματικούς χάρτες στο νευρικό μας σύστημα (δηλαδή  τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος το σώμα) επιτυγχάνοντας έτσι περισσότερες επιλογές για κάθε κίνηση.

Με τη διαδικασία αυτή το σώμα μας μπορεί να αναγνωρίσει και να χρησιμοποιήσει τη βέλτιστη κίνηση για κάθε περίπτωση. Αναγνωρίζοντας τις διαφορές κάθε κίνησης με όλο και περισσότερη λεπτομέρεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας πιο εύκολα και ευχάριστα, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, καταπονώντας λιγότερο μυς και κόκκαλα, βελτιώνοντας την ισορροπία μας και την τεχνική μας.

 

Κόστος Συμμετοχής: 30€

 

Επικοινωνία-Δηλώσεις Συμμετοχής:

Artistic Studio Oriental Expression

Λεωφ.Βουλιαγμένης 272A
 Μετρό Άγ.Δημήτριος (Δίπλα στο Athens Metro Mall)
 Τηλ.2109735888 Κιν.6992553320
www.orientalexpression.gr info@orientalexpression.gr

 

Λίγα λόγια για την Εριφύλη Νικολακοπούλου

Προσπαθώντας να βρει την ιδανική μέθοδο για να δυναμώσει το σώμα και να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα της καθιστικής ζωής μαθήτευσε αρχικά στον χορό και έπειτα στην yoga, στη τεχνική Bowen και στη Μέθοδο Feldenkrais.

Έλαβε το πτυχίο διδασκαλίας yoga με υποτροφία απο το κέντρο Kripalu στις Η.Π.Α., μελέτησε την τεχνική Bower στο Λονδίνο υπό τον Alastair Rattray και διδάχθηκε την μέθοδο Feldenkrais με υποτροφία στην Ελβετία.

Στο πνεύμα της συνεχούς εξέλιξης παρακολουθει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου